CAMP DE TARRAGONA, COMUNICATS 
Operadors i operadores en solitari segueixen cobrint regions policials senceres 
Avui, un sol operador ha de gestionar tota una RP Central. El passat 22 d'octubre un sol operador va haver de gestionar més de 80 incidents! En cas d'incidents en la gestió dels efectius, qui en serà el responsable?   
 
Reus, 5 de novembre del 2022.-
 
Des que es va preveure el projecte de la Sala 112 de Reus, el Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) va pronosticar que aquest (de no fer-se amb els efectius suficients) faria fallida. Anys després de posar-se en funcionament, si d’una destinació la nostra organització sindical ha hagut de denunciar la manca d’efectius, ha estat precisament de la Sala 112.

És per això que avui, SAP-FEPOL ha de  tornar a denunciar que un únic operador s’ha de fer càrrec de tota una regió policial (RP Central), la qual cosa a més d’afectar de manera directa en el servei públic, atempta contra la salut i la seguretat de les persones membres del cos de mossos d’esquadra.

Com és possible que després de la reunió de 18 de juliol del 2022, on tothom va reconèixer la greu situació d’aquesta destinació, es continuïn produint episodis com el d’avui? Com és possible que, malgrat el Departament i la Prefectura van reconèixer que “el que tenim a dia d’avui no funciona” els efectius policials segueixin patint les conseqüències d’una manca absoluta d’efectius?

A més, des de fa setmanes la RP Central pateix la deficiències en les comunicacions que el programa CEMIG (previst per fusionar conferències) està provocant, ja que com a conseqüència d’una qualitat deficient en les comunicacions, els efectius policials han patit situacions de gran inseguretat en algunes actuacions.

No ens serveix d’excusa que la Sala 112 no tingui previsió d’efectius, perquè n’hi ha uns quants que estan fent el curs d’operador. I no ens serveix, perquè d’haver-se fet les coses tal i com nosaltres vam demanar, aquesta formació s’hauria d’haver fet telemàticament el mes de febrer “per a tots aquells funcionaris del CME que ocupen llocs de treball d’operador de sala, però que encara no l’han realitzat, mitjançant la plataforma WEBINAR de l’ISPC(resposta de SGRH a SAP-FEPOL de 10 de febrer).

Es normalitza l’excepcionalitat. La manca d’efectius es perpetua! Es carrega sobre les esquenes dels mateixos i de les mateixes de sempre, la responsabilitat de la gestió de la seguretat pública. I de tot plegat no hi ha ningú que assumeixi les responsabilitats d’aquest autèntic desastre i d’aquest veritable despropòsit.

El Departament d’Interior ha de prendre mesures urgents sobre la Sala 112 de Reus. Sense excuses, ni dilacions. Demanant perdó si cal als efectius policials, per les conseqüències que una mala decisió inicial, ha vingut produint fins avui (episodis d’ansietat, burn-out, etc.). No ens serveixen més excuses! No es pot permetre per més temps aquesta situació. Actuïn ràpid! Actuïn ja!  I actuïn bé!
    
NÚMERO DE COMUNICAT:C-185/2022 
DATA:5 de Novembre de 2022
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies