COMUNICATS 
2a reunió de negociació: de 131 mesures volem negociar-ne tres! 
En la reunió d'ahir, l'Administració ens va donar trasllat de totes les propostes presentades per les organitzacions sindicals representatives. Un total de 131 propostes! Des de la nostra organització sindical considerem totalment desorbitat aquest número de propostes i reclamem (també a la resta de sindicats) que centrem els esforços en incrementar les retribucions de les persones membres del cos de mossos d'esquadra, en reduir la seva jornada de treball i en assolir una compensació econòmica del treball en dies festius.   
Barcelona, 10 de març del 2023.-
 
Ahir, les organitzacions sindicals representatives del cos de mossos d’esquadra ens vam reunir per segona vegada amb el Govern de Catalunya. La intenció era, tal i com ja se us ha informat en anteriors comunicats, establir el marc de temes a incloure en la negociació.

Com sabeu, en la primera de les reunions, les organitzacions sindicals representatives vam traslladar a l’Administració quines son les nostres prioritats per negociar per tal que, en la reunió d’ahir, ens fossin totes traslladades i recollides en una proposta que pugui ser enviada la Comissió de Retribucions i Despeses de Personal.

Doncs bé! Del document que se’ns ha traslladat s’han presentat un total de cent trenta-una (131) propostes. 131 propostes que puguin ser negociades i acordades entre les quals hi ha aspectes retributius, d’horaris, de formació, de promoció i provisió i altres. De totes elles, el Govern ha elaborat una proposta de temes a incloure en la negociació:
 
  • (1) Pla de carrera horitzontal, (2) actualització dels conceptes retributius vinculats a l’especialitat, la disponibilitat, la perillositat, la penositat, la nocturnitat, l’especialitat d’horaris i el treball en cap de setmana, (3) altres aspectes amb contingut econòmic (judicis i assegurances), (4) revisió de la regulació d’horaris i jornada de treball, (5) regulació de la disponibilitat, (6) mesures relatives a permisos, vacances, reduccions de jornada i conciliació i (7) mesures relatives a formació.
 
En aquest sentit, i tal i com des d’un inici hem mantingut, des del Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) veiem aquest número de propostes absolutament desorbitant i creiem que en la negociació que iniciem cal focalitzar els esforços en incrementar les retribucions del cos de mossos d’esquadra, reduir la seva jornada laboral anual i compensar el treball en dies festius.

Amb el màxim dels respectes que mereixen totes les propostes, des del SAP-FEPOL no creiem convenient (per posar alguns exemples) haver de negociar per la millora de la seguretat dinàmica i estàtica de les comissaries, haver de negociar per la millora de les instal·lacions o haver de negociar per la incorporació de material de primers auxilis a tots els vehicles policials.

Per contra sí creiem (i així es va insistir en la reunió d’ahir) que cal focalitzar els esforços en equiparar les nostres condicions laborals a la d’altres policials del nostre entorn, que presten el mateix servei que el que realitza el cos de mossos d’esquadra, en unes condicions laborals més favorables.

Per tant,  des del SAP-FEPOL, ni tant sols considerem necessari haver d’esperar quinze dies per tornar-nos a reunir. Reduïm les 131 propostes únicament a 3! Seiem i comencem a negociar perquè som conscients que només amb els tres temes que plantegem podem signar un acord que agradi la major part de la plantilla.  
  
 
NÚMERO DE COMUNICAT:C-40/2023 
DATA:10 de Març de 2023
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies