CENTRAL, COMUNICATS, INVESTIGACIÓ 
Tancat finalment el laboratori de la UTPC de la Regió Policial Central 
Des del 2019 la nostra organització sindical porta denunciant aquesta flagrant situació. Finalment, el laboratori restarà tancat fins que l'espai no es millori i s'adeqüi a la normativa i a la llei de prevenció de riscos i salut laboral   
 
Manresa, 13 de març del 2023.-
 
El Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) porta anys denunciant l’incompliment de la normativa sobre seguretat i salut laboral, en el laboratori de la Unitat Territorial de Policia Científica de la Regió Policial Central. Podem remuntar-nos fins al novembre de 2019 per trobar escrits i denúncies d’aquesta situació.

Alhora, la nostra organització sindical ha denunciat reiteradament també davant la Inspecció de Treball de la Seguretat Social, les condicions sota les quals havien de treballar els efectius policials d’aquesta destinació. Unes condicions que no van passar desapercebudes per la pròpia Inspecció de Treball la qual des d’un primer moment va instar al Departament d’Interior a corregir-les.

No obstant, ni els requeriments de la Inspecció de Treball ni les denúncies continuades de SAP-FEPOL en el Comitè de Seguretat i Salut Laboral servien per fer canviar l’actitud d’un Departament que, sobre aquesta qüestió, s’ha mostrat irresponsable.

Però finalment s’ha aconseguit! Finalment SAP-FEPOL ha aconseguit, fruit de la denúncia i la instància a la Inspecció de Treball, tancar el laboratori de la UTPC Central. Per tot plegat la nostra organització sindical es mostra satisfeta d’aquesta decisió, malgrat lamentem la ignorància que s’ha fet d’una qüestió flagrant.

No hauria de ser habitual que les organitzacions sindicals haguéssim de recórrer a la Inspecció de Treball per corregir una situació que el Comitè de Seguretat i Salut Laboral hauria d’haver observat des d’un inici. No oblidem que en aquest cas, complir la normativa, és especialment imprescindible per garantir la seguretat i la salut de les persones que treballen en aquest espai.

Per tant, des de la nostra organització sindical esperem que d’una manera eficaç s’adeqüi i es millori el laboratori per tal que, les molèsties (tant individuals com en el servei públic) que se’n puguin derivar siguin les mínimes.

Des de la nostra organització sindical, tal i com ho hem fet des de l’inici del conflicte, seguirem vigilants a fi i efecte que l’espai s’adeqüi a la normativa vigent. I  ja avancem que, en defensa dels interessos de les persones treballadores, seguirem essent iguals d’inflexibles en el compliment estricte de la llei.
    
NÚMERO DE COMUNICAT:C-45/2023 
DATA:13 de Març de 2023
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies